Teltház a Miskolci Szimfonikusok karácsonyi koncertjén

Megosztás

A hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyi koncertet rendezett a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A koncert különlegessége az volt, hogy a produkcióban közreműködött a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két kórusa: a Fazekas Gyermekkar és a Kicsinyek Kórusa.

A rendezvényen Veres Pál Miskolc polgármestere köszöntőjében kiemelte: „A miskolciaknak az idén is volt miért hálásnak lenni Önöknek. Egy újabb év van mögöttünk, egy újabb, a korábbiakhoz képest talán egy picit könnyebb esztendő, amelyben Miskolc város immár nemcsak túlélni és megmaradni, hanem fejlődni és fejleszteni is képes volt. Sok munka van ebben. Sok és kemény munka. A miskolci emberek, az itt működő vállalkozások, közösségek és civilszervezetek közös erőfeszítései. Minden miskolci közös erőfeszítései, akarata. Nekik jár a hála, nekik jár a köszönet” – hangsúlyozta a polgármester, aki megköszönte a Miskolci Szimfonikus Zenekar egész éves szolgálatát is, amelyet a miskolciakért végeztek. 

A koncert végén tíz nyelven csendült fel a karácsonyi ünnepkör mára elmaradhatatlanná vált zenei szimbóluma a Csendes éj. 
A koncerten közreműködött és a Fazekas Gyermekkart valamint a Kicsinyek Kórusát oboán kísérte Angela Calvo Rios, vezényelt Faragó Sándor és Regős Zsolt.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar egyébként idén ünnepelte jubileumi 60. évfordulóját, az eseményről korábban mi is beszámoltunk, az erről szóló cikkünket itt olvashatja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek